vrijdag 23 november 2007

Het is niets

"Steeds als het voorkomt, het idee dat het iets betekent wanneer ik de laatste sigaret uit het pakje aansteek met toevallig ook de laatste lucifer uit het doosje.
Betekent het iets?
Vandaag kwam het voor dat het zelfs de allerlaatste lucifer in huis bleek te zijn en dat die uitging voordat ik de vlam naar mijn mond had gebracht.
Zo ja, wat betekent het dan?"

Jeroen Brouwers uit: Het is niets

4 opmerkingen:

Anoniem zei

JA, het betekent absoluut iets ... het betekent dat je even lkkr mocht godverdegodverren, je had hoogstwaarschijnlijk even opluchting nodig op dat moment ;--)

Gerrit-Jan Visser zei

Jaja...en wat betekent het dat juist op het moment dat ik denk aan iemand, we elkaar in de stad ontmoeten. Juist op dat moment wil diegene een sigaret aansteken maar is zijn aansteker vergeten, ik geef hem vuur.

Betekent dat iets?

Anoniem zei

Ik weet niet in hoeverre je de spirituele wereld bent ingedoken dus ik weet niet precies waar je op doelt.... Ik geloof dat alles energie is...ik geloof in telepathie en telekinese en ook dat gedachten heel erg sterk kunnen zijn en een soort van collectief geheugen vormen.... Dat alles is zoals het "moet" zijn en dat al je ontmoetingen en ervaringen er niet voor niets zijn...doel je daar op?...
Synchroniciteit>>>> Toeval bestaat niet

Gerrit-Jan Visser zei

Wat voor betekenis geef je aan iets?

Zingeving is een verzameling betekenissen.

De woorden worden hopeloos overschat mevrouw, is dat toevallig ;-)